Categories
applenyheter Featured

Apple uppdaterar allt i höst

Enligt nya uppgifter från Apple-analytikern Ming-Chi Kuo väntar omfattande uppdateringar av Apples produkter under andra halvan av 2018. Bland annat förväntas iPhone, iPad, Mac mini, MacBook Pro, iMac och Apple Watch komma i nya modeller.

Ingen hårdvara under WWDC – kan komma till hösten istället

Vi var minst sagt besvikna när det visade sig att Apple endast presenterade ny mjukvara under sin stora utvecklarkonferens, WWDC, tidigare i sommar. Många av Apples populäraste produkter har inte fått uppdateringar på ett år eller mer, så det är minst sagt behövligt.

Apple gör stor uppdatering under hösten

Enligt en ny rapport Kuo har delat kommer större delen av Apples hårdvara att uppdateras under hösten. Här är en överblick över vad vi kan vänta oss:

iPhone

Som vi har nämnt tidigare är det tre nya iPhone-modeller på gång i höst. Två modeller med OLED-skärm (som iPhone X), en med en skärm på 5,8 tum och en Plus-modell med en skärm på 6,5 tum. Apple kommer även släppa en billigare modell med LCD-skärm på 6,1 tum. Alla tre modeller kommer att ha Face ID.

iPad Pro

Det kommer att lanseras två nya iPad Pro-modeller, en på 11 tum och en på 12,9 tum. Designen kommer att likna den iPhone X har idag, det vill säga en skärm som täcker nästan hela framsidan. De nya ipad Pro-modellerna kommer att ha Face ID istället för Touch ID eftersom det inte kommer att finnas någon Hemknapp.

MacBook Pro och MacBook

Dessa två bärbara datorer kommer att få uppgraderade processorer.

Mac mini

Apples Mac mini har inte blivit uppdaterad på över tre år, men nu är det enligt Kuo äntligen dags. Mac mini förväntas få en ny processor och möjligtvis en ny design.

iMac

Enligt Kuo kommer iMac få nya processorer, precis som alla andra datorer, och en förbättrad skärm. Vad som kommer att vara bättre med de nya iMac-modellernas skärm går han dessvärre inte in på.

Apple Watch

Det kommer att lanseras två nya Apple Watch-modeller under 2018. Båda modellerna kommer att få en större skärm och bättre funktioner för att mäta hjärtfrekvens. Den mindre modellen kommer att bli 39,9 mm och den större 45,2 mm. Dagens modeller är 38 och 42 mm.

En ny billigare MacBook air eller MacBook

Kuo har under hela året spekulerat i att Apple kommer att släppa en billigare bärbar dator. Om det handlar om en ny MacBook Air, en ny MacBook eller en helt ny modell är han inte riktigt tydlig med. Troligt är att det blir en dator med en skärm på 12 tum som kommer att ersätta dagens MacBook Air som Apples billigaste laptop.

AirPods och AirPower

Apples nya AirPods och AirPower, Apples trådlösa laddningsmatta, kommer enligt Kuo äntligen att släppas till försäljning under slutet av året.

Lanseringar i september och oktober

Troligtvis kommer Apple att hålla ett event i september där de kommer att presentera de nya iPhone-modellerna och möjligtvis något mer. Datorerna kommer troligtvis att presenteras under ett event i oktober, i alla fall om vi går efter hur Apples schema brukar se ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *