Categories
Featured iphone

iPhone 2019 – vad blir nyheterna?

Apple har inte släppt iPhone-modellerna som förväntas lanseras under hösten i år, men ändå börjar rykten komma om iPhone-modeller som förväntas släppas 2019.

Nya iPhone-modeller 2018

Det har länge gått rykten om att Apple kommer att släppa tre nya iPhone-modeller i år. Det handlar om en uppdaterad iPhone X, en iPhone X Plus och ytterligare en budget-modell. De två iPhone X-modellerna förväntas få en OLED-skärm precis som sin föregångare medan den gilligare modellen förväntas få en LCD-skärm för att hålla kostnaderna nere. Alla tre kommer att få samma design som iPhone X med en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida.

Alla iPhone-modeller som lanseras 2019 kommer att ha OLED-skärm

Enligt nya rykten kommer Apple att helt gå över till OLED-skärmar nästa år, 2019. Det är Sydkoreanska ET News som rapporterar och hänvisar till källor med insyn i Apples verksamhet. Om dessa rykten är helt sanna eller inte vet vi så klart inte, men på börsen kunde man se en tydlig dipp för LCD-skärmtillverkare som Japan Display och Sharp.

Det är Japan Display som tillverkar Apples LCD-skärmar idag och Samsung som tillverkar OLED-skärmarna som används i iPhone X. Japan Display sägs planera att börja tillverka OLED-skärmar också men kommer troligtvis inte att ha kommit tillräckligt långt med produktionen innan 2019.

Apple vill inte fortsätta samarbeta med Samsung

Apple har länge jobbat för att samarbeta så lite så möjligt med Samsung. Idag är de den ledande tillverkaren av OLED-skärmar, men Apple sägs ha investerat miljardbelopp för att LG ska kunna ta sig ikapp. LG är även det företag som sägs tillverka skärmarna till kommande iPhone X Plus.

iPhone med en kamera med tre linser

Den Taiwanesiska hemsidan Economic Daily News kommer med ytterligare rykten om Apples iPhone-lansering 2019. Enligt tekniksajten ska Apple lansera minst en telefon med en kamera med tre linser på baksidan.

De menar att en kamera med tre linser kommer kunna skapa en 3D-effekt då två av sensorerna kommer att kunna fånga objektet från olika vinklar. Denna 3D-sensor kommer kunna användas för att skapa så kallad ”förstärkt verklighet”, eller augmented reality som det kallas på engelska.

Apples VD Tim Cook har visat stort intresse för ”augmented reality”. Apple lanserade till exempel ett ARKit för utvecklare förra året så att de ska kunna utveckla appar till iPhone och iPad med just denna funktion, så utvecklingen känns högst trolig.

Bättre zoom med tre linser

Förutom ”augmented reality” så kommer ett system med tre linser även att förbättra foto-egenskaperna hos iPhone. Zoomen kommer bland annat att förbättras avsevärt. De nyaste iPhone-modellerna, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone 7, har idag 2x optisk zoom. Ett kamerasystem med tre linser kommer att ge 3x optisk zoom vilket skulle göra det möjligt att zooma in längre på en bild utan att den blir suddig och att kvalitén påverkas.

Idag finns det telefoner på marknaden med en kamera med tre linser. Ett exempel är Huaweis P20 Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *